- -
-
۱۰ اسفند ۱۳۹۹
اندروید را میتوان محبوبترین سیستمعامل موبایلی سرتاسر جهان دانست. این سیستمعامل از زمان عرضه اولیه خود در سال 2008، پیشرفت زیادی کرده و اکنون میتوانیم آن را بر روی گوشیهای پرچمدار بسیاری، مشاهده کنیم. حال پرسشی که پیش میآید این است که چه چیزی باعث محبوبیت این سیستمعامل شده است؟ اندروید هنوز از چه مشکلاتی رنج میبرد؟ در این مطلب از آیتیکلوپ قصد داریم که به مزایا و معایب اندروید بپردازیم.
5 مورد از بهترین مزیتهای اندروید
بحث در مورد مزایا و معایب اندروید را با بازگو کردن نقاط قوت آن آغاز میکنیم. معمولا هر شخصی بسته به نیازهای خود، مزیتهای خاصی از این سیستمعامل را در نظر میگیرد، اما در هر صورت، موارد عمومی به شرح زیر هستند:
1. امکان نصب اپلیکیشنها بدون نیاز به گوگل پلی
اگر نمیتوانید که اپلیکیشن موردنظر خود را در گوگل پلی پیدا کنید، آنگاه با اعمال تغییراتی در تنظیمات گوشی خود، میتوانید آن را از جایی دیگر دانلود و نصب کنید. دستگاههای اندرویدی به شما این امکان را میدهند که اپلیکیشنهای ناموجود در فروشگاه گوگل پلی را نیز نصب کنید. بنابراین میتوانید از مزیتهای سایر فروشگاهها نیز برخوردار شوید.
فروشگاههایی همانند APKPure و APKMirror از جمله مواردی هستند که علاوه بر امن بودن، میتوانند طیف وسیعی از برنامههای موردنیاز دستگاههای اندرویدی را در اختیار کاربران قرار دهند. از طرفی دیگر، سیستمعامل iOS شما را از این موضوع منع میکند. بنابراین کاربران گوشیهای آیفون مجبور هستند که هر آنچه را که اپل تأیید میکند، بر روی دستگاه خود نصب کنند.
2. نوآوریهای سختافزاری
دستگاههای اندرویدی، طیف گستردهای از پیکربندیهای سختافزاری را در اختیار مشتریان خود قرار میدهند. بنابراین در زمینه انتخاب پردازنده، ظرفیت باتری، مقدار رم، حافظه داخلی و همچنین پشتیبانی از کارتهای حافظه، گزینههای زیادی را در اختیار خواهید داشت.
همچنین در زمینه اندازه، شکل گوشی و سایر ویژگیهای گجتها نیز میتوانید انتخابهای زیادی داشته باشید. بسیاری از نوآوریهای سختافزاری همانند گوشیهای تاشونده، اسکنرهای اثرانگشت موجود در زیر نمایشگرها و همچنین دوربینهای سلفی بیرون جهنده (پاپ-آپ) نیز برای اولین بار در دستگاههای اندرویدی دیده شدهاند.
3. حافظه قابل افزایش
پر شدن حافظه داخلی برای بسیاری از کاربران دستگاههای اندرویدی، مشکل چندانی به حساب نمیآید. دلیل این موضوع نیز به امکان استفاده از کارتهای حافظه بازمیگردد. بدین ترتیب کاربران گجتهای اندرویدی میتوانند هر زمان که بخواهند، ظرفیت حافظه گوشی خود را افزایش دهند. همچنین علاوه بر تصاویر و ویدیوها، میتوانید اپلیکیشنهای مورد علاقه خود را نیز بر روی کارت حافظه، ذخیره کنید.
البته همه دستگاههای اندرویدی نیز از کارت حافظه پشتیبانی نمیکنند. بهعنوان نمونه در این زمینه میتوان به سامسونگ گلکسی S21 اشاره کرد. اگر گوشی موردنظر شما از کارت حافظه پشتیبانی نمیکند، آنگاه باید بیشتر به ظرفیت حافظه داخلی آن، توجه کنید.
4. ویجتها
ویجتها ابزارکهایی هستند که سعی میکنند اطلاعاتی را که نیازمند دسترسی سریع به آنها هستید، در اختیار شما قرار دهند. اپلیکیشنهایی همانند تقویم و یادآورهای آن، پیشبینی آبوهوا و سرتیتر اخبار، از جمله این موارد هستند. برخی از ویجتها بیشتر جنبه اطلاع رسانی داشته و برخی دیگر نیز کنترلهای راحتتری را در اختیار شما قرار میدهند؛ همانند اپلیکیشنهای پخش فایلهای رسانهای.
هر چند که دستگاههای مبتنی بر iOS نیز ویجت دارند، اما ویجتهای اندرویدی، پیچیدهتر و قدرتمندتر هستند. ویجتهای اندروید به شما این امکان را میدهند که با کمترین تلاش، اطلاعات موردنیاز خود را دریافت کنید.
5. گزینههای متنوعتر
همانطور که میدانید، اندروید سیستمعاملی است که بر روی طیف گستردهای از دستگاهها نصب میشود. این موضوع بدین معنا است که میتوانید از میان طیف گستردهای از دستگاهها، به انتخاب بپردازید.
هر برند فعال در این زمینه سعی دارد که سختافزار و قابلیتهای متمایزی را ارائه دهد و همچنین بازار خاصی را نیز مورد هدف قرار دهد. گوشیهای اندرویدی از لحاظ اندازه، حافظه داخلی، پیکسلهای دوربین، عمر باتری، سبک و … تنوع بالایی را از خود نشان میدهند. مهم نیست که چقدر بودجه داشته و یا اینکه میخواهید نمایشگر گوشی شما چه اندازهای داشته باشد، در هر صورت میتوانید گجت اندرویدی موردنظر خود را پیدا کنید.
5 مورد از معایب گوشیهای اندرویدی
بحث در رابطه با مزایا و معایب اندروید را با بررسی معایب این سیستمعامل، ادامه میدهیم. در زیر به ویژگیهای ناخواسته اندروید میپردازیم.
1. کیفیت سختافزار، موضوعی ترکیبی است
شاید با خود بگویید که هر چه گزینههای خرید بیشتر باشند، پس بهتر است. اگر بخواهید که یک گوشی اندرویدی متناسب با بودجه و نیازهای خود پیدا کنید، آنگاه باید در این زمینه تحقیقات کافی داشته باشید. طبیعتا از آنجایی که شرکتهای تولید کننده گوشیهای اندرویدی زیاد بوده و همچنین برندهای مختلفی نیز در این بازار حضور دارند، پس کنترل کیفیت نیز به موضوعی دشوار تبدیل خواهد شد. برندهای مختلفی وجود دارند که حتی نام بسیاری از آنها را نیز نشنیدهاید که این موضوع نیز میتواند دلایل خاص خود را داشته باشد.
برخی از دستگاههای اندرویدی، قیمت بهصرفهای دارند، اما در هر صورت همه چیز آنها به این خوبی نیست. بسیاری از گوشیهای ارزانقیمت، بیش از یک سال دوام نمیآورند. از دلایل این موضوع میتوان به محدودیتهای سختافزاری و یا مواردی همچون آپدیت نشدن سیستمعامل اشاره کرد.
2. به یک حساب گوگل نیاز دارید
اگر یک حساب گوگل ندارید، پس چرا باید از یک گوشی اندرویدی استفاده کنید؟ بدون اکانت گوگل نمیتوانید حداکثر استفاده را از دستگاه اندروید خود ببرید. در مواردی همچون نصب اپلیکیشنها، دانلود محتوا و … باید از یک حساب گوگل استفاده کنید.
گوشیهای آیفون جهت تأیید اعتبار فعالیتها، از اپل آیدی استفاده میکنند. از آنجایی که سیستمعامل اندروید متعلق به شرکت گوگل بوده، پس طبیعی است که سرویسهای این سیستمعامل نیز به این شرکت وابسته باشند. البته همانطور که میدانید، بسیاری از کاربران با این موضوع مشکلی ندارند. البته از طرفی دیگر نیز برخی از مردم دوست دارند که از یک گوشی غیروابسته به گوگل استفاده کنند.
3. پشتیبانی کمتر در زمینه عرضه بهروزرسانیهای نرمافزاری
در حالی که اپل سالها از گوشیهای خود پشتیبانی میکند، از طرفی دیگر اکثر گوشیهای اندرویدی، 1 الی 2 آپدیت سیستمعامل را دریافت خواهند کرد. در این رابطه، اکثر مدلهای ارزانقیمت، اصلا هیچ آپدیتی را دریافت نمیکنند.
شاید بسیاری از کاربران، اهمیت بالایی برای بهروزرسانیهای سیستمعامل قائل باشند، اما مشکل بزرگتر زمانی ایجاد میشود که گوشی شما بهروزرسانیهای امنیتی چندانی را دریافت نکند. معمولا گوشیهای اندرویدی بهصورت ماهانه، بهینهسازهای امنیتی را جهت رفع آسیبپذیریها دریافت میکنند. اکثر تولید کنندگان دستگاههای اندرویدی، هر 1 الی 2 ماه، این آپدیتها را منتشر میکنند، اما زمانی که گوشی شما دیگر چنین بهروزرسانیهایی را دریافت نکند، آنگاه این موضوع میتواند به یکی از خطرات بالقوه تبدیل شود.
4. وجود تبلیغات زیاد در اپلیکیشنها
تبلیغات ظاهر شونده (پاپ-آپ) یکی دیگر از مواردی هستند که کاربران سیستمعامل اندروید را آزار میدهند. مقدار تبلیغات میتواند در گوشیهای ارزانقیمت نیز بیشتر شود. هر زمان که به فروشگاه گوگل پلی بروید، آنگاه در همه جای آن میتوانید تبلیغات را مشاهده کنید. حتی برخی از مدلهای ارزانقیمت گوشیهای اندرویدی، تبلیغات را در میان اعلانها نیز نشان میدهند.
معمولا اپلیکیشنهای iOS، تبلیغات کمتری دارند. البته این موضوع بدین دلیل است که فرهنگ اپلیکیشنهای پولی در این سیستمعامل، بیشتر از اندروید جا افتاده است. در سیستمعامل اندروید بیشتر گرایش به سمت تهیه رایگان اپلیکیشنها است.
5. اپلیکیشنهای از پیش نصب شده
اکثر تولید کنندگان دستگاههای اندرویدی، اپلیکیشنهای خود را از پیش بر روی دستگاههای خود، نصب میکنند. بدین ترتیب گاهی اوقات حهت انجام یک کار، دو اپلیکیشن بر روی گوشی خود دارید. بهعنوان مثال، برخی از شرکتها همانند سامسونگ جهت ایمیلرسانی، علاوه بر Gmail، اپلیکیشن ایمیلرسانی مخصوص به خود را نیز بر روی گوشیها نصب میکنند. این قضیه در مورد مرورگر وب نیز صادق است (دو مرورگر بر روی یک گوشی).
در اکثر مواقع نمیتوانید این اپلیکیشنها را حذف کنید. البته امکان غیرفعال کردن آنها وجود دارد. با غیرفعال کردن نمیتوانید فضای اشغال شده توسط اپلیکیشن موردنظر را پس بگیرید، اما در عوض میتوانید بخش اپلیکیشنهای خود را مرتبتر کنید.
مزایا و معایب سیستمعامل اندروید
در بالا سعی کردیم که به مزایا و معایب سیستمعامل اندروید بپردازیم. قطعا دلایل مثبت زیادی باعث تبدیل شدن اندروید به محبوبترین سیستمعامل موبایلی جهان شدهاند. کار با این سیستمعامل آسان بوده، میلیونها اپلیکیشن دارد و همچنین نوآوریهای زیادی نیز در آن به چشم میخورند. همچنین با طیف قیمتی 100 الی 1000 دلاری، هر کسی میتواند یک گوشی اندرویدی داشته باشد.
به هر حال، اندروید نیز کامل و بینقص نیست و طبیعتا کاستیهایی دارد که دوست داریم در آینده برطرف شوند. از طرفی، انعطافپذیری این سیستمعامل بدین معنا است که اگر هم مشکلی داشته باشید، آنگاه میتوانید آن را به آسانی رفع کنید.
اشتراک گذاری با دوستان